boedelruiming-haarlemmermeer

Tuinontruiming

Wij leveren een tuin leeg op volgens  richtlijnen

Het is een moeilijke tijd als er iemand is overleden of moet verhuizen en de tuin achterlaat in een vervuilde staat. Het kan overweldigend zijn om te bedenken waar je moet beginnen met het ontruimen van de tuin. Maar weet dat je niet alleen bent in deze situatie en er zijn stappen die je kunt nemen om het proces makkelijker te maken.

Neem de tijd.

Ten eerste, neem de tijd om je emoties te verwerken en het verlies te rouwen. Het kan verleidelijk zijn om gelijk aan de slag te gaan met de tuin, maar het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de tijd te nemen om te rouwen. Praat met vrienden en familie en zoek hulp indien nodig. Het is oké om je verdriet te uiten en te delen.

Wanneer je klaar bent om aan de slag te gaan, is het belangrijk om een plan te maken. Bekijk de omvang van het werk dat moet worden gedaan en schat in hoeveel tijd en middelen je nodig hebt om het werk te voltooien. Misschien wil je ook hulp inschakelen van vrienden of professionals om het proces makkelijker te maken.

Beginnen.

Begin met het opruimen van afval en puin in de tuin. Dit kan onder meer tuinmeubilair, gereedschap, planten, stenen en stukken hout omvatten. Sorteer het afval in verschillende categorieën, zoals herbruikbare items en items die moeten worden weggegooid. Overweeg om recyclebare items te doneren of te verkopen om ze een tweede leven te geven.

Als er planten zijn die moeten worden verwijderd, doe dit dan met zorg en zorg dat je de wortels ook verwijdert. Verwijder onkruid en andere overwoekerende planten om de tuin een schone lei te geven. Als er bomen zijn die moeten worden verwijderd, schakel dan een professional in om het werk te doen om ongelukken te voorkomen.

Afvoeren tuinafval en overige spullen.

Als er speciale afvalstoffen moeten worden afgevoerd, zoals chemische stoffen of elektronisch afval, zoek dan uit waar deze moeten worden afgevoerd en volg de juiste procedures. Dit is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor jouw veiligheid en die van anderen.

Tot slot, vergeet niet om jezelf de ruimte te geven om te rouwen en te genezen. Het ontruimen van een tuin kan een emotionele en fysieke belasting zijn, dus wees vriendelijk voor jezelf en neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen. Zo kan je de mooie herinneringen van de persoon die je hebt verloren koesteren en genieten van de nieuwe start die je hebt gemaakt.

 

Het ontruimen van een tuin uit handen geven.

Mocht u niet in staat zijn om de tuin zelf te ontruimen en alle spullen af te voeren dan nemen wij dit graag op ons. Wij zijn gespecialiseerd in het leegruimen en ontruimen van tuinen. Wij nemen alles voor u uit handen en voeren alle afval voor u af.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie? Vul dan vrijblijvend onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever iemand spreken? Bel ons:  023-5402565.


Een tuin ontruimen

De vraag was of wij ook de tuin konden leeghalen en ontruimen. 

Dit moest namelijk van de woningbouwvereniging. Bomen en struiken moesten worden verwijderd. Natuurlijk ontruimen wij ook tuinen volgens de richtlijnen van uw woningbouwvereniging.

Bij een woningontruiming denk je namelijk niet altijd meteen aan een tuinontruiming. Toch krijgt men vaak te horen dat de tuin ook leeg moet. In de loop der jaren ontstaat er vaak een wildgroei aan bomen en planten. Vooral wanneer iemand niet meer goed ter been is.

Wij hebben alle partijen weer tevreden kunnen maken.